Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Kys (3673 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
@gabriel chyba mnie źle zrozumiałeś, jak ktoś da komuś 10tyś za załatwienie roboty LEGALNEJ i potem ta osoba zarobi np. 300tyś brutto i odprowadzi od tego podatek, to żadna to strata dla Norwegii i to tylko hipotetyczny happy end w który NIE WIERZE, a ty mi tu insynuujesz że ktoś ma na czarno pracować. (praca na czarno to osobny temat rzeka)
Właśnie chodzi mi tu o takie bycie na wskroś porządnym i biadolenie jakie to ma straty Królestwo Norwegii z tego tytułu, bo więcej ma do stracenia osoba próbująca w ten sposób znaleźć sobie prace. takie chwytanie się brzytwy, ktoś weźmie 10 tyś i szukaj wiatru w polu.
Bezpieczniej jest szukać pracy przez jakieś biuro bo podpisujesz umowę i masz większą pewność że nikt cie na kasie nie zrobi. Sam tak szukałem i NIGDY nie dał bym takiej propozycji dania kasy za znalezienie pracy.
To że biura zdzierają masę kasy za znalezienie pracownika lub za jego roboczogodzinę to już inna kwestia i trzeba się z tym pogodzić lub szukać pracy bezpośrednio.

Pracując w NL kiedyś szef mnie zapytał czy nie mam jakiegoś znajomego fachowca bo ma więcej roboty na 3 miechy, a agencji to musi kupe kasy zapłacić.
Podzwoniłem po znajomych i przyjechał jeden do pracy. Ja dostałem 300euro w kieszeń (tak bez podatku jakież to złodziejstwo) od szefa, a z gościem wypiliśmy flaszkę i po sprawie.

Chciałeś sobie pokrzyczeć to fajnie, nie ma co stresu chować w sobie można i na forum się wyładować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zuzu napisał:

Chciałeś sobie pokrzyczeć to fajnie, nie ma co stresu chować w sobie można i na forum się wyładować.

TU Masz rację , mam stres bo sobie ubzdurałem wyjazd na kawę do Świnoujścia i trochę się to odwleka bo pranie nie dokończone ...
A pralka ma być pusta i kropka ...
Źle zinterpretowałem Twoje zagmatwane teksty , jak dla mnie to właśnie tak to odebrałem jak i powyżej Opisałem ...
Wyjaśniłeś ...nie ma sprawy...
Krew Mnie zalewa jak ludziska piszą Ile to podatku Norge zabiera ... zapominają c o podstawie ubezpieczenia ...
Stąd i taki mój powyższy post ...
OT żegnam i spokojnego handlowego tygodnia ... Życzę Tym co jadą do Polski
Tym co wracają z Polski i tym co sobie tu w norge zostają bo taką mają potrzebę lub konieczność przyziemia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ulv72 napisał:
retier1 napisał:
A ja znalazłem przy okazji i to,

dobrze rozumiesz kowalski10 chyba jest to naturalne, ze jesli podejmujesz sie czegos i zwiazane sa z tym jakiekolwiek zasady to wypada je wtedy przestrzegac, prawda ? wczesniej jako uzytkownik moglem sobie tak napisac, teraz moge sobie tak ...tylko pomyslec czy to juz cie satysfakcjonuje ?

brzmi to jak motto panie Kow@lki

ech retier1 ...a dlugo tego szukales ? bo juz od ilus tam minut obrabiamy temat z kowalskim

www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...21%21%21_10,100.html

ale on cos sie waha straszliwie ... wiec moze ty podjalbys sie moderowania ?

Widzisz ulv,nie musiałem tego szukać gdyż już od jakiegoś czasu przyglądam się temu co robisz. Po prostu przejrzałem to co wrzucił Kow@ls i zwróciłem uwagę na ten post. Myślę że pasuje na obecny czas w tym temacie. Zdaje się że zapomniałeś po co jesteś na tym miejscu,a ostatnie twoje działania pokazują nam tylko na czym polega kolesiostwo. Na samym początku twojej funkcji powiedziałem że ci nie zazdroszczę. Jednak jeśli się tego podjąłeś to rób to obiektywnie,gdyż tłumaczenie się brakiem czasu jest kiepskim tłumaczeniem. Zrezygnować możesz w każdej chwili,MN nie padnie od tego. Co do twojej sugesti,już dawno powiedziałem co by się działo gdybym to ja miał decydować co można a co nie . Także nie zasłaniaj czymś takim. I tak jak Hilton tak i tobie mówię,nie interesuje mnie z kim pijesz czy co robisz. Tylko rób żeby to było dobre dla większości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
retier1 napisał:

Widzisz ulv,nie musiałem tego szukać gdyż już od jakiegoś czasu przyglądam się temu co robisz. Po prostu przejrzałem to co wrzucił Kow@ls i zwróciłem uwagę na ten post. Myślę że pasuje na obecny czas w tym temacie. Zdaje się że zapomniałeś po co jesteś na tym miejscu,a ostatnie twoje działania pokazują nam tylko na czym polega kolesiostwo. Na samym początku twojej funkcji powiedziałem że ci nie zazdroszczę. Jednak jeśli się tego podjąłeś to rób to obiektywnie,gdyż tłumaczenie się brakiem czasu jest kiepskim tłumaczeniem. Zrezygnować możesz w każdej chwili,MN nie padnie od tego. Co do twojej sugesti,już dawno powiedziałem co by się działo gdybym to ja miał decydować co można a co nie . Także nie zasłaniaj czymś takim. I tak jak Hilton tak i tobie mówię,nie interesuje mnie z kim pijesz czy co robisz. Tylko rób żeby to było dobre dla większości.

widzisz retier1, temat jak to ujales "kolesiostwa" i niesprawiedliwych ocen wielokrotnie juz mi wytykales ty i kilkoro innych, generalnie zawsze to te same osoby... i nigdy go zbytnio nie komentowalem, poniewaz podejrzenia te sa dla mnie niedorzeczne...wiec pierwszy i ostatni raz napisze ci jak ja to widze:

to, ze kilkunastu uzytkownikow znam osobiscie poprzez nasze spotkania, nie wplywa w zaden sposob na moderowanie rowniez ich... roznica jest taka,ze do wiekszosci moge zadzwonic jesli napisza cos niefajnego w poscie i przywolac do porzadku...kolejna roznica taka, ze sa to z reguly stali uzytkownicy forum, ktorzy pisza tu po kilka lub kilkadziesiat postow dziennie i jesli raz na taki kilkudziesietny post puszcza ktoremus nerwy i wyjedzie na innego uzytkownika, to potrafi ten ktos przyznac w rozmowie ze mna, ze nerwy byly niepotrzebne ... tak sie sklada, ze na spotkania forumowiczow przychodza najczesciej ci, co najwiecej uczestnicza w zyciu forum i gdyby wziac i sprawdzic te np. 500 postow kazdego z nich, to okaze sie, ze w wiekszosci postow dziela sie swa wiedza z innymi, chce im sie pomoc, chce im sie doradzic... gdyby ktores z nich niesprowokowane zaczelo nagle notorycznie ublizac innym chamsko, zablokowalbym i taka osobe...
musze wiele rzeczy brac retier1 pod uwage, napewno inaczej podejde do takiego uzytkownika, ktory ledwie po rejestracji napisze 5 pierwszych postow i w kazdym nada komus od np. pojebanej baby... takich tu nie chce i nie mam nawet ochoty takiemu tlumaczyc, co to jest choc troche kultury i netykiety... i takich blokuje od razu i poki bede modem tak bede robil, czy sie to komus podoba czy nie...
jesli zas jest uzytkownik, ktory pisze wiele postow i czasem puszcza mu nerwy, to z reguly wystarczy jak go upomne i jest dalej ok, bo takie "zle" chwile kazdy z nas moze miec i ma, czasami ...
i jeszcze jest iles tam innych czynnikow, ktore biore pod uwage przy moderowaniu a o ktorych nie mam ochoty pisac, bo post mialby pewnie jescze z tysiac linijek

co do zas tej niesamowitej GRUPY, czy tez kolesiow jak piszesz ... ponizej masz liste tych, ktorych znam wiec bedziesz mogl sobie mile spedzac kolejne dni i monitorowac, czy aby czasem nie "uprzywilejowalem" kogos z nich gdzies w jakims watku

grzes203, sethur, frihed, hilton, marteszka, silesia, lacrima, daroo, mikael, karoool, limetka81, gabriel, szakira23, dino, ty - retier1, patriotka ... a od ostatniej soboty giovi2 i bizzi

milych lowow zycze

i zwroc uwage prosze, jesli znajdziesz jakis post ktorejs z tych osob, gdzie niefajnie sie zachowala, ze po raz moglem go zwyczajnie przeoczyc jak i dziesiatki innych, po dwa zostala upomniana tak samo jak i inni tylko ty o tym zwyczajnie nie wiesz, po trzy moze byc jeszcze wiele innych przyczyn ... poza tym jakims twoim dziwnym kolesiostwem, ktore zarzucasz

a co do braku czasu - ja sie tym nie zaslaniam, ja go zwyczajnie mam coraz mniej i przegladam tylko niektore watki i czesto przelotnie ... a poniewaz moderowanie pochlania mase czasu, powinno tak naprawde byc wiecej modow i tyle ... ja jestem w pelni za tym, wiec mozesz slac petycje do glownego admina aby jeszcze zrobil innych modami, jestem za

sie rozpisalem, masakra ... zmykam retier1, masz dalej podejrzenia co do jakiegokolwiek kolesiostwa to coz, miej je sobie, ja nie mam ochoty juz wypowiadac sie wiecej na ten temat

pozdrawiam, d
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Gładko ci to poszło ulv,jednak tylko potwierdziłeś że są równi i równiejsi.Widzisz, w oczach ogółu jesteśmy tak samo równi jak i w obliczu prawa. Więc nie mydl oczu tym że przez telefon powiesz,słuchaj Wacek,zbastuj trochę bo mi żyć dają.
Dobre porównanie:
Marteszka-BiZi
Limetka-Hilton
Lacrim-retier

Może i jestem głupi ale nie do tego stopnia ulv.

ps. Mówisz że ci sami cały czas mają o coś pretensje.
Może tylko oni coś widzą i nie są obojętni?

również się kłaniam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Retier,wyjasnij prosze o jakie "dobre porownanie " ci chodzilo wymieniajac z nickow dane osoby? Bo wszystkich nie wymieniles, wiec wyglada na to, ze do tych wymienionych przez ciebie zywisz szczegolne uczucia.
P.s. Odczep sie wreszcie i skoncz doszukiwac sie czegos,czego nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szarusny)
Wiking
FAJNIE ZE SOBIE KLIKACIE ALE WRÓĆCIE DO TEMATU - "10000koron za załatwienie pracy!!"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gwoli wyjasnienia i zdjecia klapek z oczu. Rozumiem, ze 10 tysiecy koron moze wydawac ci sie kupa kasy, ale tak nie jest.
Mam znajome, ktore sprzedaja miesieczne plany sprzatania. Taki plan kosztuje 30 tysiecy.
O posadach w magazynie nic na razie nie wiem. Ale dowiaduj sie, dam ci znac za darmo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
ale co 10 tys od ciebie i 10 tys od twojej kobiety?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szarusny)
Wiking
ania_s - na priv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok